E-bike dagje ... zo leuk!

Maandag 24 februari 2020
e-bike-day-so-much-fun

Als je net als ik, jezelf ak eens hebt afgevraagd 'Waarom word ik gewoon niet sneller? Waarom is dit zo moeilijk? Ik vraag me af hoe het met een E-bike eruit zou zien? Nou, ik vraag me niet meer af!

Karen van ons Britse kantoor kwam onlangs op bezoek bij haar man (een redelijk goede fietser) Dave. We besloten met ons vieren een dagje op de fiets te stappen. Omdat Karen een sociale en goed-weer fietser is, die niet veel vrije tijd op de fiets heeft gehad vanwege de Britse winter enz., Dachten we aan we aan een E-bike voor onze rit hier in Spanje. Dit liet bracht mij in een 'bijzondere' situatie ... twee sterke mannelijke fietsers, een E-fiets en ik! Dus verliet ik het ego en mijn vertrouwde ros thuis en ging met kracht de weg op!

Wat heb ik gemist! We hadden zo'n geweldige dag, en hier is mijn recensie van de Wilier E-Race fiets met schijfremmen. De Wilier wordt aangedreven door een achterwielmotor, met een vermogen van 250 Wh (uitbreidbaar tot 500 Wh) in de batterij kun je gemakkelijk een ondersteunde rit van 80 tot 100 km maken. Dit is een van de lichtste E-Race fietsen (Hybride) op de markt vanwege het volledig carbon frame, maar het lichte frame maakte niet de meeste indruk op mij.

Ik begon de rit zonder ondersteuning om te zien hoe de fiets zonder voelde. Het extra gewicht was niet duidelijk totdat we begonnen te klimmen, toen voelde ik het gewicht in de achterwielmotor en de batterij, het gaf het gevoel dat een achterband lucht nodig had, maar alleen op steilere hellingen, maar toen gebeurde de magie ... ik drukte de knop!

Ik kan het alleen beschrijven als een zachte assist om je te helpen het pedaal te draaien, het voelde alsof ik een topdag had! Op de fiets rijden in de eco-mode (groen) geeft een zachte ondersteuning en de kracht treedt alleen in werking wanneer je onder de 25 km/h rijdt. De fiets wordt ook geleverd met twee andere modi, een met een beetje meer vermogen (trail mode-oranje) en dan de laatste modus voor een echte boost (rood). Ik was heel gelukkig in de eco-modus, maar voelde het mijn taak om alle drie de vermogensmodi te proberen, vooral wanneer ik Mark op Vall De Ebo passeerde. Ik heb er echt van genoten om met mijn man weg te rijden en hem te kunnen matchen voor tempo en afstand.

Interessant genoeg betekende het snellere tempo en het in eco-modus houden ook dat mijn gemiddelde hartslag voor die rit normaal was. Onze rit was 55km met 1000 hoogtemeters, waarbij ik minder dan 50% van de batterij gebruikte en dat met een beetje spelen met de verschillende modi, zelfs wanneer niet nodig. De levensduur van de batterij is geweldig en je kunt zelfs controleren wat er nog over is via een app als je een nauwkeurigere meting wilt. De motor is erg stil, en omdat hij zich in de achternaaf bevindt, valt het niet eens op dat je op een e-bike rijdt.

Besluit? Als ik net als jij je twijfels over E-bikes had, dan zou ik nog een keer nadenken, ik zou er zeker een willen toevoegen aan mijn verzameling, om te begeleiden wanneer mijn benen niet goed voelen, of die man van mij een lesje te leren ;-)  Ze hebben zeker een plek in mijn leven! Maar laat je niet misleiden door te denken dat je niets doet ... je moet nog steeds op de pedalen drukken, onthoud dat je gedisciplineerd genoeg moet zijn om eerlijk te zijn met jezelf over hoeveel hulp je nodig hebt en vergeet niet het extra werk dat je doet vanwege het extra gewicht. (deze fiets weegt ongeveer 12kg, een van de lichtste op de markt, maar toch 4kg meer dan een gemiddelde koersfiets)

Het is een GROTE JA van mij op de Wilier E-race CEnto 1 Hybrid en dat laat ik de kerstman dit jaar weten!